5 saker du bör tänka på när du ska renovera ditt badrum

SHARE
, / 1172 0
5 saker du bör tänka på när du ska renovera ditt badrum

1. Planera innan

Att renovera ett badrum är roligt, men det är ett stort jobb som kräver planering för att det inte ska ta längre tid än nödvändigt. Tänk på att beräkna och mäta rätt, anlita gärna en leverantör för denna typ av jobb. I en del fall ersätter försäkringsbolagen bara om jobben är fackmannamässigt gjorda, ta därför reda på vilken försäkring som du har, innan olyckan sker.

2. Renovera hållbart

Visst är det snyggt med blått kakel eller ett färgat badkar, i alla fall ett tag, sedan tröttnar de flesta. Satsa därför på att hålla de stora ytorna så neutrala som möjligt, välj kvalité på kakel och klinker och satsa en klassisk grundstil. Ta istället ut svängarna på detaljer som handdukar, växter och duschdraperi. Med mycket fantasi och små medel kan du åstadkomma stora förändringar.

3. Lämna plats

Ta hjälp att göra en skiss och glöm inte rita in svängrum. Hur mycket plats kräver du egentligen framför spegeln eller i duschen? Kompakta badrum kräver mycket planerande för att städningen ska gå enkelt, ett bra tips är att vägghänga stolar och inredning för att avtorkning och rengöring ska gå lättare. Skåp som går upp till taket samlar inte damm ovanpå sig och just badrum drar till sig mycket damm.

4. Lägg en budget

Det finns så mycket snyggt och det är lätt att pengarna bara försvinner på material och detaljer, utan att kostnaden på själva arbetet är inräknad. Att göra så mycket som möjligt själv är en bra idé om du är händig och känner till reglerna vid renovering i våtutrymmen, men skulle något gå fel kan det stå dig dyrt. Det kan alltså bli billigare i längden att anlita proffs. I en budget kan du även prioritera in vad som får kosta och vilka bitar du kan dra in på.

5. Gör det personligt

Till sist är det du som bestämmer hur ditt badrum ska se ut. Tycker du om att skämma bort dig själv och ligga länge i ett avslappnande varmt bad? Då kanske det är en god idé att satsa på ett mini-spa som gör att du kan njuta till max. Det finns flera modeller på bubbelbadkar som passar både för det stora och det lite mindre badrummet.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN