5 spartips när du ska renovera hemma

SHARE
, / 1343 0
5 spartips när du ska renovera hemma

1. Ta hjälp, men inte för mycket!

Lär dig av ett proffs och kom igång med en uppgift på bästa sätt. Anlita en hantverkare en hel eller halvdag och gå bredvid som handräckare samtidigt som du lär dig hur man utför arbetsmomentet. Detta passar lite enklare jobb som ändå kräver en viss teknik som bredspackling, reparationer av putsade fasader och renovering av äldre fönster.

2. Köp inte dyra produkter för dina trägolv

Att behandla trägolv med en produkt från fackhandeln kan ofta bli mycket dyrt. Företagens vinstmarginaler på t.ex. pigmenterade vaxoljor är jättestora. Ett trägolv kan du istället såpskura och få ett mycket bra resultat med en billig golvsåpa. Kokt linolja är också billigt och en jättebra produkt för trägolv. Kallpressad linolja kan också fungera men torkar långsamt. Om du vill kan du blanda i lite pigment i oljan.

3. Var tydlig och ta in offerter

Om man är oerfaren inom inredning och renovering är det lätt att förlora kontrollen när man förhandlar med fackmän. Var alltid tydlig med vad du vill få gjort och be om du har möjlighet om skriftliga offerter från flera olika hantverkare. Lyssna på vad proffsen säger men kom ihåg att det är du som bestämmer och att offerter är bindande avtal.

4 Ta hjälp av en besiktningsman

Om du bor i ett äldre hus och funderar på att ge dig i kast med ett lite större renoveringsprojekt tycker jag att du ska börja med att anlita en besiktningsman. Han eller hon kommer att berätta vad som är viktigt att göra utifrån husets skick om du vill att de ska behålla eller öka sitt värde.

5. Leta själv efter bra priser

Ofta när du anlitar en firma för installation av något inom värme, vatten eller avlopp kommer de att vilja installera produkter från en viss tillverkare som de har ett avtal med. Detta är bra för företaget du anlitat men ofta dåligt för dig eftersom du i regel kan hitta t.ex. ett pumpsystem eller en varmvattenberedare till lägre pris via en tjänst som Pricerunner eller AlltidRea.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN