5 tips för dig som funderar på att bygga pool hemma

SHARE
, / 1749 0

Det är många som någon gång har tänkt tanken att det vore härligt med en egen pool i trädgården. I Sverige kan man njuta av en utomhuspool i princip från april till september innan hösten kommer. Om man däremot har en bra uppvärmning eller tak till poolen går det självklart att förlänga säsongen med några månader. Vissa väljer till och med att bygga pool inomhus för att vara säkra på att kunna använda den året runt. Oavsett hur man har tänkt med sin framtida pool har vi en del bra tips man kan ha i bakhuvudet.

shutterstock_140089714Planering lönar sig senare

Först och främst bör du sätta en tydlig budget för ditt bygge. Normalt sett kommer man inte under hundra tusen kronor plus arbetskraft och kanske ytterligare material när man ska bygga en pool. Så se till att ha en klar budget där det finns specificerat vad du vill lägga på vilken del av projektet och vilka delar som du är beredd att tumma lite på om det behövs. Det andra tipset är att planera storlek och placering noga. Du vill inte att poolen tar för stor del av din trädgård eller någon annan yta. Så mät, mät om, och överväg hur du vill ha det.

Något extra kanske?

Den tredje saken man kan tänka på är om man vill ha något speciellt kakel som ger en intressant effekt till hela utformningen. Vidare tjänar man ofta mycket på att noggrant planera ljussättning både runt om poolen och framför allt i poolen. Det ger en mäktig effekt att ha ordentlig och bra placerad ljussättning i form av lampor och strålkastare. Sist men inte minst är det viktigt att du anlitar riktigt bra hjälp om du inte väljer att bygga allting själv. Det krävs ordentlig kunskap om marknivåer, tätning, pump och annat bakomliggande för att projektet ska bli lyckat.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN