Att inreda barnrum ger stor glädje

SHARE
, / 1247 0

Vad är väl roligare än att inreda ett barnrum? Det finns så fantastiskt mycket roliga inredningsdetaljer och möbler till barnrum så det är inte helt lätt att välja. Oberoende om det är ett pojk- eller flickrum eller kanske ett gemensamt för både en pojke och flicka är marknaden fylld av färgglada och roliga saker. Först och främst kanske man ska bestämma sig för om man vill ha ett speciellt färgval som till exempel blått eller rosa eller om man vill låta rummet explodera i alla regnbågens färger. Ska det vara typiskt flickigt med eller tufft pojkaktigt? Det är helt och hållet upp till dig själv och du kan hitta mycket bra inspiration i inredningsmagasin och på nätet som du kan ha nytta av.

Inred till de allra minsta

Ska man inreda barnrum till en bebis eller mindre barn är det ofta ljusa och lugna färger som används. Ljusa väggar med kanske några söta och gulliga mönster som gör att rummet känns harmoniskt och avslappnat. I dag är det vanligast med ljusa möbler både till pojkar och flickor och att man istället har alla detaljer i speciella färgskalor. Rosa kombinerat med grått har blivit populärt till flickor men till pojkar är det fortfarande klassiskt blått och vitt som gäller. Något som slagit igenom på marknaden vad gäller mönster är ugglor! Idag kan man hitta ugglemönster på allt möjligt till både barnrum men också till övriga hemmet.

Tuffa hjältar eller söta prinsessor

När det är tid för de lite större barnen att få inrett sitt rum är det en hel del skillnad på inredningen. Pojkar har oftare en lite tuffare stil och gärna då med någon hjälte seriefigur såsom Batman eller Stålmannen som förekommer på både textilier och väggar. Flickrummen är ofta åt prinsesshållet med sagofigurer som Askungen, Frost och andra liknande prinsessor som sina idoler. Här finns det mängder med textilier och väggdekorationer som passar vilken liten prinsessa som helst. Vare sig det är pojk- eller flickrum är det dock viktigt att tänka på att man har ordentligt med förvaring till både större och mindre leksaker. Idag finns det mycket bra och smarta förvaringslösningar till både små och stora rum och som passar både pojkar och flickor.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN