Belysning som gör skillnad

SHARE
, / 1229 0

Det är lätt att bli hemmablind, att inte se vad som skulle kunna göras för att höja stämningen i rummet. Det handlar inte om stora förändringar, tvärt om, här är det de små ändringarna som skapar ett nytt intryck. Visste du att alla rum behöver tre olika sorters ljuskällor och att dina fönster visuellt kan se större ut med hjälp av rätt placering av gardinstången? Idag handlar mitt blogginlägg om att maximera harmoni och få ut det bästa möjliga av ditt hem genom att tänka annorlunda och göra ändringar med möbler och dekorationer redan finns bostaden.

Enkla tips som höjer stämningen

Det första tipset handlar om fönster. Genom att placera gardinbeslagen en bit ut från fönsterkarmen, istället för precis ovanför, gör att fönstren ser större ut. Hela rutan kommer fram och skyms inte av gardiner. Något som är mycket viktigt, men som ofta glöms bort i inredningssammanhang är belysning. Vi inreder oftast för att vi behöver ha ljust på en plats, exempelvis över ett matbord, men tänker mer sällan på vilken effekt ljuskällor kan ge. Ett rum behöver inredas med allmänbelysning, som en taklampa, med arbetsbelysning som ljusrör över diskbänken i köket eller en läslampa bakom soffan. Dessutom behövs stämningsbelysning för att få till ””myset”” i ditt hem. Det kan handla om en ljusslinga över en vacker dörrkarm, ljusspotts över en tavla eller vanliga bordslampor som placeras ut på valda ställen i hemmet. Släck lamporna när du befinner dig i ett annat rum för att spara på ström.

Glöm inte doften

Vi fortsätter på temat ljus, men nu handlar det om levande ljus som stearinljus i en hög kandelaber på golvet eller små ljuslyktor utplacerade på bord och skåp. Här kommer även doften in och just hur det luktar är också det något som ofta glöms bort. Vi fokuserar på det vi ser, men kom ihåg att alla sinnen behövs för att skapa en trevlig helhet. Doftljus finns i många olika varianter och sprider en behaglig stämning när de brinner. Vad sägs om len vaniljdoft i vardagsrummet och en fräsch magnolialukt i badrummet? Välj ljus med bra kvalité för att undvika stickiga dofter, de ska höja stämningen, inte vara för påträngande.

Doftljus

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN