En trevlig trädgårdsdekoration piggar upp fastigheten

SHARE
, / 1835 0

Trädgårdsdekorationer förgyller din fastighet

Trädgårdsdekorationer ser välkomnande ut

Att komma hem till huset och mötas av en trevlig dekoration i form av blommor eller en färgglad trädgårdsprydnad utanför dörren värmer hjärtat. Trädgårdsdekorationer behöver inte bestå av arbetskrävande dammar och rabatter. Det kan räcka med en liten trädgårdstomte eller vackra krukor med enkla växter för att skapa ett hemtrevligt intryck. Ofta är det de små detaljerna som ger fastigheten dess karaktär och man måste inte vara proffs på trädgårdsdesign för att ge en fastighet ett nytt och fräscht ansikte utåt. Vare sig du har en större trädgård eller bara en remsa gräs vid infarten så kan du göra en fin inramning av ditt hus med enkla medel.

Låt dig inspireras när du dekorerar

Ta en titt på nätet och i trädgårdstidningar innan du bestämmer dig för vilken stil som passar dig och din fastighet bäst. Ibland passar dekorationer av sten bäst och ibland kan en flätad korg med gröna blad och glada blommor passa bättre. Somliga föredrar trolska djur som tittar fram under en buske medan andra tycker bättre om lyktor och ljus. Vad som passar dig bäst vet bara du. Om man har en större yta att jobba med kan det vara vackert med gångar som slingrar sig i trädgården och då kan man med fördel sätta ut konstgjorda fåglar i vädertåliga material och solcellslampor med jämna mellanrum för att överraska och förnöja besökare. Om man bara har en liten plätt att jobba med så kan man satsa på en spalje med intressanta klätterväxter. Möjligheterna att dekorera är otaliga.

Investera tid i din fastighet, det lönar sig

Dekoration höjer inte alltid värdet på din fastighet men kan mycket väl bidra till att bevara värdet. Om du väljer att pryda ditt hus med sten och naturmaterial kan det vara ett bra beslut att gräva ur och fylla med grus i en avvikande färg närmast väggen. Det blir inte bara dekorativt utan dränerar samtidigt så att grunden hålls torr och du slipper fuktskador. Om du ändå vill ha växter i din omedelbara närhet så går det bra att krukodla och den som vill ha en riktigt lättskött rabatt kan till och med köpa plastblommor. De blommar garanterat hela säsongen och ger massor av hemtrevnad.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN