Gör det själv verktyg som gör arbetet roligare

SHARE
, / 1249 0
Gör det själv verktyg som gör arbetet roligare

En sanning, oavsett om du är proffs eller amatör, är att alla typer av renoverings- och konstruktionsarbeten kommer att kunna utföras snabbare, enklare, säkrare och med mer precision med bra verktyg. Detta är ett område där kvalitet brukar löna sig. Som amatör och ”gör-det-självare” behöver du dock sällan det absolut bästa och dyraste inom varje verktygskategori. Det lilla som skiljer en perfekt balanserad hammare med extra långt skaft i ädelträ från en vanlig hammare av hög kvalitet, behöver du nästan vara proffs för att uppskatta. Generellt kan sägas att svenska tillverkare ofta håller hög standard. Vi har dessutom mycket bra stål i det här landet.

Satsa på ett bra verktygsset

Om du inte redan har mycket verktyg tycker jag utifrån min erfarenhet av renovering hemma att du ska satsa på en uppsättning med allt du behöver. Då behöver du aldrig fundera över om du har vad det nu är som du behöver för att kunna genomföra ett specifikt moment. Du vet att du alltid, förutom i väldigt speciella fall, har allting hemma. En verktygsvagn är som en stor verktygslåda på hjul. Den är lätt att ta med till olika arbetsplatser och även i hemmet är den mycket praktisk. Verktygsvagnen har många fack så att du enkelt kan hålla ordning på dina verktyg.

Vilket är ditt favoritmaterial?

Vad inspirerar dig mest? Ofta handlar svaret på frågan om ett särskilt material. Kanske älskar du läder, trä eller härliga färger gjord av hemblandad äggoljetempera. När det gäller verktyg till ditt favoritområde ska du inte bara tänka praktiskt och ekonomiskt utan skaffa några verktyg som verkligen inspirerar dig och som kan användas till moment som kanske är för avancerade för dig idag, men inte när du fått mer erfarenhet. Ha gärna en särskild hörna i hemmet för dina favoritsysslor. En snickarbänk är klassiskt, men du kan lika gärna ha några hyllplan med färgburkar i olika kulörer och din uppsättning av välskötta penslar om det är målning som du brinner för.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN