Guldläge att investera i fastigheter i Spanien

Hem
SHARE
, / 1696 0

Spanska solhus, grotthus

Spanien har många alternativ för aspirerande husköpare

Framförallt är det väl medelhavsklimat och havsvyer längs spanska ””solkusten”” som många svenskar förknippar med fastighetsinvesteringar i landet, men jag vill även tipsa om bergsområdena runt Pyrenéerna och Spaniens inland. En mycket intressant kategori av hus som det finns många av på marknaden just nu är de berömda grotthusen. Från dem kan du ofta få fantastisk utsikt från dina rum uthuggna ur berget, renoverade till toppskick för en rimlig summa. En annan bra typ av investeringsobjekt som jag tror kommer att stiga i värde är mindre vingårdar – för den som är sugen på att ta sig an ett äkta livsstilsprojekt.

Bra skäl till att köpa fastighet i Spanien

Spanien har genomgått en period med tuff ekonomi och det har återspeglats i priserna på fastigheter som nu är låga i förhållande till den kvalitet du kan få för pengarna. Som EU-medborgare kan du i regel låna pengar i Sverige till våra rekordlåga räntor och satsa dem på fastigheter i Spanien där priserna är låga. Guldläge, helt enkelt. I Spanien är man vana vid fastighetsköpare från Sverige och det finns flera mäklare som erbjuder perfekt service åt oss svenskar. Det är bra eftersom det är en hel del byråkrati att sätta sig in i. Du kan använda ditt svenska ROT-avdrag till att renovera fastigheter i vilket EU-land som helst, i alla fall om du bor i fastigheten delar av året.

En fastighet i Spanien ger dig många möjligheter

Många som köper fastighet i Spanien väljer att skriva sig där och bosätta sig eftersom skattereglerna är gynnsamma för oss svenskar samtidigt som servicen är tillräckligt bra i många områden. Ett annat alternativ är att bara utnyttja fastigheten på semestern och sedan hyra ut den veckovis genom en förmedling som sköter allt från städning till bokningar. Detta är ett smidigt sätt att skaffa sig en extra inkomst samtidigt som du har ett boende i solen och en fastighet som förhoppningsvis stiger i värde. Om du är ute efter en ren investering i Spanien brukar jag rekommendera att du köper ett par mindre lägenheter i attraktiva områden som du sedan hyr ut på längre kontrakt. Samtidigt kan du då låta en mäklare undersöka möjligheterna att få dem sålda till ett bra pris och sedan säljer du och köper nya lägenheter så fort du får ett bra tillfälle.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN