Inred hallen i ljusa färger

SHARE
, / 1450 0
Inred hallen i ljusa färger

En hall är det första man möts av när man stiger in i ett hus och det är alltid trevligt om den känns välkomnande. Det gäller här precis som i alla rum att ljusa färgval på väggar och golv gör att det känns större. Dock ska man tänka på att om man har små barn kan det ofta kan bli väldigt smutsigt i en hall och då kanske kritvitt inte är det mest optimala utan en annan ljus färg passar bättre. Viktigt är att man har möjlighet att kunna torka av väggarna utan att färgen försvinner och att det känns ljust och fräscht.

Förvaring till både skor och ytterplagg

Men en hall är också ett rum som kräver mycket förvaring och ofta då på en liten yta. Har man plats och möjlighet är en platsbyggd kombinerad skohylla och bänk ett mycket bra alternativ. Där kan man själv bestämma storlek på möbeln och även anpassa antalet fack så att det passar in i just din hall och till din familj. Hatthyllan kan man anpassa och göra lika lång som skobänken med antingen färdiga hyllplan eller kraftiga och bredare bräder som sätts fast på ett par snygga konsoler. Sätt sedan fast krokar i bräderna/hyllplanet och även en stång, med hjälp av gardinhållare, som man kan ha galgar på. Sätt fast lite enklare krokar på väggen lite längre ner till barnens kläder. Köp snygga korgar att ha mössor och vantar i som du placerar antingen på hatthyllan eller i facken på bänken.

Hållbart och slitstarkt golv i hallen

När man ska välja golv i en hall är det bra att tänka hållbart, slitstarkt och lätt att hålla rent. Eftersom hallen är det rum som kanske är mest utsatt för smuts är det kanske mindre lämpligt att ha en fluffig heltäckningsmatta på golvet. Där ligger nog valet på klinker närmast till hands som bästa val. Laminat fungerar också men blir fortare slitet än vad ett klinkergolv blir. Det finns många praktiska och snygga golv på marknaden idag och man hittar massor av information och inspiration i inredningsmagasin och på internet som man kan ha nytta av när man ska inreda sin hall.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN