Inredning kök – planera utifrån förutsättning och stil

SHARE
, / 1214 0
Inredning kök – planera utifrån förutsättning och stil

Att renovera ett kök är ett väldigt roligt projekt. Det är såklart också mycket jobb och kan bli en stor kostnad beroende på materialval. Köket är som vi alla vet hemmets hjärta och du förtjänar att både ha ett praktiskt och vackert kök. Med enkla tips och idéer kan du inreda ditt kök efter ditt stilideal. Jag tänkte skriva om hur du med hjälp av textiler, blommor och tillbehör lätt kan ändra stil. Att ha en bas av vita eller ljust träfärgade luckor är en bra utgångspunkt om du är benägen att vilja förnya ofta.

Det handlar om detaljer

När du inreder i en viss stil handlar det om att detaljer och textiler, färger och prylar ska skapa det rätta uttrycket. Är du ute efter en färgglad bohemisk variant kan du inreda med mycket färger och mönster som passar ihop. Handla gärna billiga gardiner och tyg på en loppis och sy egna kuddar av tyget. De blir jättefina i en gammal kökssoffa i trä. Köp eller måla tavelramar i olika färger som passar med textilierna, rama in dina favoritbilder och häng upp tavlorna på en vägg i köket. Barnens pyssel får gärna stå framme på en köksbänk eller hänga i fönstret tillsammans med fräscha blommor, det gör ditt kök levande.

Inredning för små kök

Bor du trångt gäller det att ta tillvara och utnyttja de utrymmen som finns. Här gäller det att var sak har sin plats och att inga onödiga prylar står framme. Utnyttja dina väggar så mycket som möjligt genom att låta skåpen gå upp till taket, det kommer att svälja mycket. Har du inget grytskåp kan du sätta upp krokar under en hylla och hänga upp dina grytor och kastruller där. Se till att ha en ordentligt yta där du kan förbereda maten, köp en rejäl skärbräda, gärna i trä som är snygg att låta ligga framme. Större köksbutiker hjälper gärna till att planera och ser kreativa lösningar för det lilla köket.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN