Lantlig inredning i sovrummet

SHARE
, / 1293 0
Lantlig inredning i sovrummet

Lantlig inredning i sovrummet

Ibland är det svårt att hitta sin egen inredningsstil men här kommer några tips till två olika stilar som kanske kan passa till ditt sovrum. Den lantliga franska stilen har kommit mycket på senare år och blivit väldigt populär i inredningsbranschen. Är det denna stil du önskar i ditt sovrum får du oftast en väldigt mysig och avslappnande miljö. Det är vanligtvis mycket vitt, grått och även ljusa bruna toner som gäller här. Det finns en hel del enkla och billiga sätt att få till denna stil såsom textilier, gamla saker och loppisprylar eller varför inte en gammal trädörr som sänggavel? Använd gärna olika lite grövre material på kuddar, gardiner och filtar. Möblerna i sovrummet får gärna också vara både gamla och slitna för att passa in till hundra procent i stilen.

Romantisk inredning i sovrummet

Den romantiska stilen är också väldigt populär i inredningsbranschen idag och då speciellt i sovrummet. Här gäller vitt och ljusa pastellfärger och gärna med mycket blommor. När man inreder ett sovrum i denna stil är mycket textilier nyckeln för att få till den rätta känslan. Kuddar, filtar och ett vackert sängöverkast i kombination med snygga, vita sänglampor med blommiga skärmar är några tips på vägen. Blanda mjuka material och spetstyger för rätt romantiska och mysiga känsla. Möblerna får gärna vara ljusa och likaså väggarna, men att man kanske bryter av med en snygg fondvägg med blommor på.

Inred sovrummet i din egen stil

Att inreda sitt sovrum själv är kanske inte så lätt, men om du följer några av råden här ovan kan du snart ha ett nytt och fräscht sovrum i din egen stil. För du behöver ju såklart inte slaviskt hålla dig till bara en stil, utan det går alldeles utmärkt att blanda olika stilar. Dock ska man tänka på att i sovrummet får färgtonen gärna vara i en lugnare skala och kanske inte så mycket kraftiga mönster och blandade färger, då det är i det rummet vi ska kunna slappna av och få en god natts sömn. Det viktigaste när du inreder sovrummet är dock att du använder dig av de saker du tycker om. Det finns mycket inspiration och fakta att hämta i både inredningsmagasin och på internet.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN