Renovera källare och få nya utrymmen

SHARE
, / 1419 0

Det lönar sig att renovera källaren

Källaren är ofta den del av huset som används minst. Kanske inte alls. Många drar sig för att renovera sina källare eftersom de inte tror att det kommer att så stor effekt på livet – man är ju inte där så mycket. Mörka och lite unkna källarrum kan dock ofta med ganska enkla medel förvandlas till något som en familj kan ha stor glädje av. Ofta är detta dessutom ett bra sätt att undvika allvarligare åldersproblem med ett hus. Källarrenoveringar höjer också värdet på din fastighet – om du funderar på sälja den nu snart eller i framtiden.

Ta hand om och förbygg problem i källaren

Källare i äldre hus fungerar ofta som en slags fuktspärr. De håller våningsplanen ovanför torra och fina men källarluften kan vara ogästvänlig. Med tiden kommer dock dålig ventilation i källaren innebära problem högre upp i huset. Om din källare har tendenser till mögelbildning, om luften är så pass dålig att du drar dig för att vistas i källaren eller om du har imma på rör och puts som släpper från väggen så är det dags att göra något. Du kan installera en avfuktare och få bort symptomen samtidigt som du åtgärdar orsaken bakom problemet genom att ta upp hål i väggen för ett par extra ventiler. En större men ibland välbehövlig insats är att dränera källarväggarna för att hindra fuktinträngning.

Skapa nya rum i din källare

Har du bara hygglig takhöjd i din källare finns det mycket du kan göra av utrymmena under huset. Flytta gärna förvaring av allt ni inte använder varje vecka till källaren så att det inte tar upp onödig plats i era boutrymmen. Välj ut en vrå där du kan sätta lagerhyllor från golv till taket så har du plötsligt ett stort extra skafferi för t.ex vinflaskor, sylt, äpplen och torrvaror. En bastu är en realiserbar dröm om du har lite extra plats. Kanske är ditt hus ritat så att du kan inreda ett rum med egen ingång för familjens tonåring?

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN