Renovera köksluckor och välj rätt färg

SHARE
, / 2349 0

Nya köksluckor

Enkelt sätt att förnya köket

Att totalrenovera köket är både arbetsamt, slitigt och bökigt eftersom det påverkar vår vardag och våra rutiner så mycket. Därför kan renovering av dina gamla köksluckor vara ett smart sätt att snabbt ge köket ett nytt utseende. Innan du väljer att endast renovera dina köksluckor bör du kontrollera att stommarna håller ett gott skick i flera år framöver, då det oftast är dyrare att köpa enskilda luckor än ett komplett kök. Tänk också på vilken stil du vill ha i köket och välj färg efter dels din egen smak men också efter hur dina luckor ser ut. Om luckorna exempelvis har inristade mönster är de ofta skapade för en viss stil som kan vara svår att ändra.

Inspireras av inredningsmagasin och bloggar

I våra hem har den rådande trenden länge varit vitt och fräscht, så även i köken. Vita luckor, antingen i målad träfärg eller med en högblank yta, har snarare varit regel än undantag, med detta börjar förändras. Under det senaste året har mörkare nyanser och jordfärger smugit sig in allt mer på luckorna och mörkblått är en färg som har gått att se både i inredningstidningar och i bloggar. Titta i och inspireras av tidningarna och bloggarna innan du åker iväg till köksfirman eller färghandeln, då ser du också hur en färg skapar grunden för en specifik inredningsstil.

Glöm inte detaljerna

Ett alternativ till att måla om sina luckor kan vara att låta plasta in dem i en slitstark folie. Ytan blir högblank och luckan är lätt att torka av med en fuktig trasa. Oavsett vilken metod du väljer vid renoveringen är ett väl utfört underarbete viktigt, det lägger grunden för hur det färdiga resultatet kommer att bli. Slipa och spackla alltid innan du målar med spruta eller roller. Glöm inte att kosta på dina nymålade och fräscha luckor nya vackra handtag och knoppar. Raka handtag i silverfärg skapar ett stilrent intryck, medan svartemaljerade knoppar fixar den lantliga stilen.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN