Renovera sovrum – med små eller stora medel

SHARE
, / 1094 0

Hur vill du förändra ditt sovrum?

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i våra hem. Det är där vi ska hämta nya krafter och ny energi och samtidigt ha lugn och ro. Därför är det viktigt att man inte har det rörigt och stökigt eftersom det då kan vara svårt att hitta lugnet. Känner du att det inte är riktigt så i ditt sovrum? Då är det kanske dags att göra något åt saken. När du har bestämt dig för det kommer såklart frågan, hur mycket vill du renovera? Är det bara en del större och mindre detaljer du vill byta ut eller vill du kanske sätta nytt ytskikt på tak, golv och väggar? Oavsett vilket är det en bra start att rensa ordentligt bland dina saker och plocka undan sådant som inte behövs i sovrummet.

Liten sovrumsrenovering med nya textilier, lampor och växter

Genom att byta ut alla textilier såsom täcken, kuddar, överkast, gardiner och mattor får du på ett relativt enkelt sätt en helt nytt utseende och känsla i ditt sovrum. Nya växter, krukor och lampor kommer även de att medverka till att ditt sovrum känns nyrenoverat. Detta är ett bra sätt att förändra om kassan är lite skral men du ändå vill göra en förändring. Har du kanske någon eller några möbler som också borde bytas ut är det all idé att se sig om efter nya på begagnatmarknaden och olika loppisar och second handbutiker. Med lite färg kan en gammal möbel snart se ut som en ny. Var inte rädd för att prova och är du osäker finns det massor av inspiration i inredningsmagasin och på internet.

Nytt även på väggar och golv

Ska du sätta nytt ytskikt på väggar, tak och golv är det bäst att tömma sovrummet helt innan du börjar. Ska väggarna målas eller få nya tapeter är det viktigt att spackla och slipa noggrant och ska du även måla taket är det klokt att börja med det. Väggarna kan du antingen måla, tapetsera eller klä med panel eller någon annan form av trä som du sen målar. På golvet passar det med så gott som vilket material som helst även om ett trägolv eller en heltäckningsmatta kanske är det allra behagligaste. Idag finns det mycket fakta på internet du kan ha nytta av när du ska lägga golv. Oavsett material kan du på egen hand lägga golv med ett proffsigt slutresultat. När du nu bytt ut och fräschat upp ytskikten är det dags att möblera och dekorera. Håll det enkelt och övermöblera inte. Blanda dessutom inte för många färger och mönster utan håll det till en färgskala. Glöm inte belysningen som ofta är den sista pusselbiten för ett perfekt sovrum.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN