Renovera toalett på rätt sätt

SHARE
, / 2067 0

Renovera toalett och badrum med bästa resultat

Spara kostnader där det går

Att själv renovera toalett och badrum är en uppgift som väcker respekt. Det är mycket som kan gå fel och därför gäller det att veta vad som är möjligt att göra själv och vilka uppgifter en rörmokare eller elektriker måste utföra. Om du läser på och informerar dig grundligt innan du sätter igång med renoveringen har du chansen att både göra grovjobbet och designa din toalett efter egen smak. Proffsen tar du in för specifika uppgifter och sparar på så sätt in på de totala kostnaderna. Det är roligt att renovera själv, så våga förnya din toalett enligt egna direktiv.

Bra att veta vid renovering av toalett

Det enda som egentligen tvingar dig att anlita en fackman är elen. I övrigt är det tillåtet att renovera toalett och badrum helt på egen hand. Om det är att rekommendera är en annan fråga, för just dessa utrymmen är sådana som kan orsaka riktigt stora problem om de blir felkonstruerade. Fukt- och vattenskador är ingenting som är lätta att åtgärda, ta därför hellre det säkra före det osäkra och ta in ett proffs där du känner dig osäker. Förutom för elen är det en god idé att anlita någon för vvs, tätskikt och för att spackla ett fall mot golvbrunnen. Faktiskt är det sistnämnda orsaken till många fuktskador. Vad många inte är medvetna om är att golvet i hela våtutrymmet ska spacklas för att det ska uppstå ett fall ned mot golvbrunnen. Alltså inte bara golvet från dusch eller badkar och fram till golvbrunnen.

Nytt och fräscht efter renoverad toalett

Tillfredsställelsen är stor när din toalett är färdig. Vad gäller en ny toalettstol är det någonting som de flesta kan installera själva, så länge det rör sig om att använda samma rör och ledningar. Att täta med silikon runt fot och eventuella nyborrade hål är smart för att slippa fuktläckor. Ett våtutrymme är en extrem utmaning av den anledningen, att det måste vara absolut tätt för att inte uppvisa brister inom kort tid. Sedan några år tillbaka råder en italiensk trend i badrummet med kaklade väggar och golv. Tänk på att informera dig ingående om hur dessa kan byggas in i våra klassiska, svenska trähus för att resultatet ska bli bra. Kombinationen mellan ett trähus, som sväller och krymper beroende på årstid och det statiska kaklet, måste tacklas rätt för att slippa sprickor i fogarna. Enligt utsago från försäkringsbolag är arbeten utförda i våtutrymmen av amatörer ofta noggrannare utförda än av fackmän, så det finns ingen anledning att skygga tillbaka från den här spännande renoveringen.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN