Renoveringar som du kan göra på en dag

SHARE
, / 1474 0
Renoveringar som du kan göra på en dag

1 Byt ut bänkskivan i köket

Bänkskivor är stora och mitt i blickfånget i hemmets kanske viktigaste rum. Det finns många skivor i exklusiva material men som inredningsarkitekt brukar jag faktiskt rekommendera trä. Inte tråkig faner utan stavlimmad massiv ek som kan köpas som metervara och sedan sågas till så att formen blir perfekt. Ytan kan sedan oljas eller vaxas så att du får precis den finish du vill ha. Efter några år slipar du om den så blir den som ny igen!

2 Installera nya vitvaror i badrummet

Detta är ett renoveringstips som kan men inte måste kosta en del. Du kan ofta göra riktiga kap på t.ex. Blocket när det gäller vitvaror. Men har du budgeten för det kan du lyfta badrummet till nya höjder med inredning precis i din smak. Ett nytt fint badkar med senaste generationens blandare är inte bara ett estetiskt lyft utan även en investering i nya sköna funktioner.

3 Slipa och oljebehandla trägolv.

Vissa trägolv blir bara vackrare med åren och får en patina man vill lyfta fram snarare än slipa bort. Andra golv tappar en del av sin charm – kanske för att ljuset från fönstren får golvet att gulna, fläckvis. För att detta projekt ska gå på en dag bör du hyra en slipmaskin ganska tidigt på morgonen och vara beredd på att behöva slipa och olja in i omgångar under flera timmar. Förändringen i rummet är dock lätt värd en dag av hårt arbete!

4 Måla om ett rum

Om en vägg redan är målad och om det gjordes ett bra underarbete den gången kan du måla om den på ett par timmar. Flera typer av spackel torkar fort så du hinner laga eventuella småhål och ändå klara tidsplanen. I en modern färghandel kan du blanda till vilken kulör som helst. Det är roligt att måla om!

5 Dra bort plastmattan!

Många äldre hus och lägenheter har undergolv i trä av bra kvalitet. Förr i tiden värdesatte man inte detta utan la en skyddande plastmatta över. Inte sällan i fula grälla färger. Om mattan inte är spikad utan limmad på trägolvet kan du dra loss den med händerna och kanske med hjälp av en spackelspade i metall eller en särskild skrapa. Detta kan innebära en förvandling från plastig kitsch till rustik charm på en dag! Är mattan fastspikad tar projektet en extra dag eller två men det är ändå värt besväret.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN