Smarta tips för snygg inredning i tvättstugan

SHARE
, / 1145 0

Smarta tips för den lilla tvättstugan

Organisera på rätt sätt

Gör tvättandet roligare! Med en smart inredd tvättstuga blir jobbet enklare, smartare och definitivt mer skoj. Det första som du bör göra när du ska inreda en tvättstuga är att fundera igenom era behov. Hur många gånger i veckan brukar du fylla tvättmaskinen? Hur ofta görs fintvätt och hur ofta behöver du göra en grovtvätt? Hur ser strykbehoven ut? Efter en tvättanalys får du en bra bild över hur tvättstugan bör planeras. Ibland krockar behoven med verkligheten, som om man till exempel har en väldigt liten yta att arbeta på. Då gäller det att tänka smart och låta ytorna ha fler funktioner.

Sortering, tvättning och strykning

Låt oss börja att prata om tvättsortering eftersom att det underlättar tvättarbetet på många sätt. Skaffa gärna sorteringsbackar med plats för 60-graderstvätt i en av krogarna, handdukstvätt i den andra och fintvätt i den tredje osv. När du sorterar plaggen redan i förväg går arbetet både smidigare och snabbare. Satsa gärna på ett skåp eller en enkel hylla med plats för tvättmedel och sköljmedel. Ett sorteringsbord eller en rejäl arbetsbänk i tvättstugan sparar också tid när tvätten är klar och visst är det skönt att slippa slänga högar av ren tvätt på sängen eller soffan? Om du har gott om plats kan du gärna låta strykbrädan stå framme så att det är enkelt att få strykning gjord.

Tips för den lilla tvättstugan

Hur ska man då tänka om man har en betydligt mindre yta att arbeta med? Ett tips är att välja toppmatade tvättmaskiner eftersom att de tar mindre plats än de frontmatade. Ett annat alternativt är att välja en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I det lilla tvättutrymmet är utdragbara tvättlinor ett fiffigt val liksom torkställningar som kan hängas upp på väggen eller över badkarskanten. En strykbräda kan byggas in en vanlig kökslåda eller häng upp strykbrädan på en krok bakom en dörr så sparar du yta. Om du har möjlighet att montera skåp i tvättstugan kan du satsa på höga skåp som går hela vägen upp till taket.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN