Trädgårdsbelysning för alla smaker höjer stämningen

SHARE
, / 1373 0

Trädgårdslampor lyser upp

En välkomnande gest

Likt mysbelysning inomhus kan trädgårdsbelysning fungera som en rejäl stämningshöjare i din trädgård. För dina gäster gör det en stor skillnad att välkomnas av en upplyst väg fram till din bostad i motsats till om de tvingas famla fram till din dörr i mörker. Den ger dig även tid att kunna njuta extra länge av trädgården på kvällarna och när ni är bortresta kan en timer som styr belysningen kopplas in för att minska risken för inbrott, då tjuvar skräms iväg av ljuset. Välj olika typ av ljuskällor beroende på var de ska placeras.

Ett tydlig trend

Att belysa sin trädgård är något som har blivit mer populärt de senaste tio åren. Från att de flesta har haft en ytterlampa vid dörren för att det enklare ska gå att hitta nyckelhålet efter mörkrets inbrott, används belysning nu även som ett smycke. Små ljusklot eller stenar som lyser passar mycket bra att placera vid en grupp växter som du vill ska få uppmärksamhet eller kanske bredvid en damm eller liknande. Välj lampor med exempelvis ett blått ljus för att skapa en mer dramatisk effekt. Har du en väg fram till huset passar små lyktor, så kallade pollare, bra att placera ut och vackert lysa upp vägen till bostaden.

För alla smaker

Tack vare det ökade intresset finns många olika typer och stilar på dagens lyktor. Framför den stora lantliga gården passar det bra med en traditionell lykta i en gammaldags stil, sekelskifteshuset kanske väljer en mer rikt dekorerad lampa som passar med husets snickarglädje. Det moderna huset väljer med fördel stilrena stenar som smälter in i miljön och har huset en pool eller damm kan små spottar lysa upp vattnet. Titta både i nätbutiker och i fysiska butiker när du letar rätt belysning och åk runt i ditt bostadsområde för att bli inspirerad och se vilken stil som passar just din typ av bostad.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN