Trädgårdsbelysning för att höja stämningen

SHARE
, / 1946 0

En damm lyser upp

Lys upp särskilda områden

Med trädgårdsbelysning kan du verkligen förhöja stämningen i din trädgård och låta några speciellt utvalda platser stå i rampljuset. Jämför med din mysbelysning inomhus, du har säkert en bordslampa som lyfter fram några prydnadssaker på en byrå eller en spotlight som lyser upp en vacker tavla. Använd trädgårdsbelysningen för samma ändamål. Med den stora variationen som finns i utbudet hittar du garanterat ljuspunkter som passar i din trädgård oavsett om du har en gammal och lummig trädgård eller precis har gjort en nyanlagd. Gå inte bara efter stil när du väljer utan titta även på vilket behov trädgårdsbelysningen ska uppfylla.

Vilken belysning ska jag välja?

Entrébelysning och eventuellt en liten trädgårdslampa som tänds på uppfarten har i många år varit det enda som lyst upp våra trädgårdar, men de senaste tio åren har detta börjat att ändras. Fler och fler vill belysa sina trädgårdar och förstår hur mycket rätt belysning kan höja upplevelsen. Till ljus som leder dig fram längs en gång passar pollare bra, de ser ut som en lyktstolpe i miniatyrmodell och som strategiskt placeras ut mellan exempelvis uppfarten och entrédörren. Tänk på att välja en modell som är avbländande, du ska kunna titta mot ljuset och se hur det ser ut runt omkring utan att få ont i ögonen.

Undersök din trädgård

Gå runt i din trädgård när det börjar skymma för att se var du behöver sätta ut trädgårdsbelysning. Har du en damm kan det vara effektfullt med dammbelysning. Om du ser du dammen från ett fönster har du även glädje av ljusspelet när du är inomhus. Satsa på olika typer av ljus, som LED, halogen och vanliga glödlampor för att maximera effekten och skapa olika kontraster. Ljusslingor, typ julgransbelysning, används mest till att smycka entréer och utegranar under vintertid, men varför bara då? Använd en vacker slinga och lägg längs en stenmur eller låt den slingra sig uppför stammen på ett vackert träd. Bara fantasin sätter gränser.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN