Trädgårdsredskapen alla måste ha för trädgårdsarbetet

SHARE
, / 1554 0

Rätt redskap gör arbetet enklare

Är du nybliven trädgårdsägare kan det vara svårt att veta vilka trädgårdsredskap som du måste ha och vilka som du klarar dig utan. Börja med några få utvalda redskap i bra kvalitet och bygg på allt efterhand när behov uppstår. Tänk på att de ska hålla i mer än en säsong och se till att alltid plocka in dem när du har arbetat klart, så de inte ligger ute och riskerar att börja rosta i morgonens daggvåta gräs. Köp rejäla doningar med ergonomiska grepp för att arbetet både ska gå lättare och vara roligare.

Vad behöver du?

Ett bra tips är att gå runt i sin trädgård med papper och penna och skriva ner vad du behöver för redskap till varje del. Till buskarna behövs en bra sekatör, vilket är värt att lägga pengar. Du behöver även smidig uppsamlingskorg med handtag. Till dina fruktträd behöver du en stabil stege och en liten såg, dessutom en räfsa att sopa upp de klippta grenarna med. Fortsätt din promenad genom trädgården och fundera noga på vad du behöver, det tjänar du på när du väl står där i affären och ska välja bland alla redskap. Glöm inte att inhandla ett par riktigt bra trädgårdshandskar som gör att du kan ta i törnen och slita i rötter utan att få skador.

Bygg en grund

Som jag var inne på i början, räcker det att du startar med en grunduppsättning av redskap. Några redskap som behövs i alla trädgårdar är en stor spade att gräva med i land och rabatter, en liten planteringsspade, eventuellt en grep för att vända jord och hacka bort besvärliga rötter, en sekatör, en såg, en korg och en skottkärra. Självklart tillkommer fler redskap som är bra att ha och behovet för vad just du behöver beror på hur din trädgård är uppbyggd. Består den till stor del av gräsmatta kanske du till och med ska överväga en åkgräsklippare som effektivt klipper stora grönytor.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN