Trädgårdstillbehören alla måste ha – tips!

SHARE
, / 1081 0

Välj rätt redskap

Med rätt sorts trädgårdstillbehör blir det både roligare och enklare att hålla ordning i trädgården. Men det kan vara svårt att veta vad du verkligen behöver och vad du klarar dig utan. Läs vidare för smarta tips på produkter som kan vara väl värda en investering. Du behöver inte alltid köpa det dyraste, men tänk på att köpa rejäla produkter som håller för arbete och inte endast är snygga. En klen planteringsspade som viker sig när den stöter på minsta lilla motstånd gör ingen odlare glad och här lönar det sig ofta att lägga till några kronor vid inköp, för detta handlar endast om kvalité.

Olika redskap för olika trädgårdar

Vad just du behöver till trädgården varierar efter din trädgårds storlek och utformning, men till den lilla trädgården behöver du föst och främst en bra spade att gräva med. Handtaget ska vara stabilt och greppvänligt och bladet får gärna ha en spets som gör att den lättare trycks ner i jorden. På spaden ska det finnas rejält med plats för att sätta foten på bladet, även om du arbetar i gummistövlar. En räfsa behövs, både att räfsa upp trädgårdsrens med, men även för nedfallen frukt. Till trädgårdsgången används istället en kratta och det som skiljer de båda verktygen åt är utformningen, där en kratta är rak och ofta gjord i metall.

Ha ordentliga kläder

En viktig del är kläderna, som ska vara sköna, rörliga och skydda. Ligger du ofta på knä och rensar kommer du snart få ont och dina knä bli missfärgade, då löser byxor med förstärkta knän eller en liten sittdyna problemet. Många använder gummihandskar till ogräsrepning, men det är inte särskilt lämpligt eftersom passformen är dålig och händerna blir svettiga efter ett tag. Investera istället i ett par kraftiga handskar som tål att du tar i buskar med törnen. Att jobba i gummistövlar kan vara praktiskt även när det är torrt ute, eftersom de hjälper till att hålla jorden borta från sockar och fötter, men tänk på att välja ett par som andas.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN