Trött på inredningen i ditt vardagsrum?

SHARE
, / 1552 0
Trött på inredningen i ditt vardagsrum?

Har du tröttnat på ditt vardagsrum och känner att det börjar bli dags att göra något åt det? Är du lite händig finns det mycket du kan göra på egen hand. Tak går snabbt att måla, det du bör tänka på är att börja med att grundmåla det först för att takfärgen ska fästa bättre sedan och minska risken att det blir flammigt. Byte av tak och golvlister kan ge rummet en helt ny karaktär, tänk på om du vill ha breda eller smala lister då breda lister gör att en redan liten vägg ser mindre ut då.

Inredning av rummet

Om du har trägolv i ditt vardagsrum kanske det räcker att du slipar ner det och lackar eller målar då det ger rummet en ny karaktär. Var beredd på att lägga ner några timmar på arbetet men i gengäld får du ett helt nytt rum sedan. Väggarna kan du antingen tapetsera eller måla, tänk på att ta bort gamla tapeter och lägg ner tid på att slipa ner ojämnheter då det anars syns väldigt väl sedan speciellt om du ska måla väggarna. Det kan bli riktigt snyggt med en fondvägg i en annan färg för att bryta av lite.

Färger i rummet

Fundera lite över färgval i vardagsrummet, ljusa väggar ger intrycket av ett större rum medan mörkare färgval gör att rummet ser mindre ut. Genom att välja lite mer färgstarka tyger på soffkuddar, gardiner och mattor skapar du variation i rummet och kan ändra färgkombinationer på ett enkelt sätt. Färgsättningen och valet av möbler i ett rum kan göra stor skillnad på hur man upplever det. Rita gärna upp hur du har tänkt dig och ta hem färg/tapetprover innan du bestämmer hur du vill ha det. Efter renoveringen har du ett helt nytt rum att samla vänner och familj i.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN