Vad du ska tänka på om du ska anställa arbetare

SHARE
, / 930 0

När du ska anställa ny personal till företaget är det en del att tänka på. Det kan vara en av de största investeringarna som du gör, både gällande tid och vad du får tillbaka. De anställda är företagets ansikten utåt och det gäller att hitta rätt person till rätt arbetsuppgift. När du bestämmer dig för att anställa någon har ditt företag ett behov. Det första steget är att specificera detta behov så mycket som möjligt. Försök också att hitta en person som kompletterar dig och kan stötta upp i de områden där du behöver mer hjälp.

business-signature-contract-document-deal-3Börja med att räkna ut kostnaden

Innan du anställer måste du först räkna ut om ditt företag har råd med mer personal, samt vilken anställningsform som är aktuell. Det kan vara exempelvis behovsanställning, visstid eller tillsvidare och därefter ska du utforma en annons. Den bör innehålla namn på företaget, vilka arbetsuppgifter som ingår samt vilka kvalifikationer och erfarenheter som krävs. Ju mer du preciserar vad du söker efter, ju mindre blir urvalet. Om du har svårt för att själv forma en annons och göra ett urval kan bemanningsföretaget inpeople.nu hjälpa dig. De är specialiserade på att matcha arbetssökande och arbetsgivare och ser till båda parters behov.

Tänk på personkemin

När du har kommit så långt att det är dags att börja intervjua bör du inte bara gå efter den sökandes kvalifikationer, utan även att personkemin er emellan stämmer. Detta är särskilt viktigt om ni kommer att ha ett nära samarbete. Var tydlig med vad arbetet går ut och vad du förväntar dig. På så sätt minskar du risken för missförstånd när anställningen väl börjar. Skriv också ned allt så specificerat som möjligt i ett anställningskontrakt. Du måste också tänka på att registrera dig som arbetsgivare. Det kan du göra på verksamt.se. Om du behöver mer hjälp är Arbetsförmedlingen ett bra ställe att få rådgivning på.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN