Varför du bör investera i fastigheter under 2016
, / 1134 0 0

Varför du bör investera i fastigheter under 2016

Hem
SHARE

1 Historiskt låga räntor!

Det har förmodligen aldrig varit smartare att använda lånade pengar som hävstång för dem som vill investera i fastigheter. Det är historiskt billigt att gå till banken idag. Även om du tror på högre räntor i framtiden är fastigheter bra eftersom du kan binda ett bolån och betala lite mer i ränta men samtidigt gardera dig mot höjningar.

2 Fastigheter lönar sig nästan alltid

Så länge du köper och säljer på samma marknad spelar det ingen större roll hur konjunkturen och boprisläget ser ut. Om din vinst inte är så hög som den hade kunnat vara så kommer du heller inte att betala så mycket för nästa investering som vad du hade riskerat att få göra på toppen av en bopriskurva.

3 Det finns många intressanta marknader internationellt

Det sägs att vi i Sverige är i en så kallade boprisbubbla för närvarande.Jag är inte säker på att det stämmer men det kan ändå vara bra att lyfta blicken som investerare och titta på länder vars bopriser och valuta fallit på senare tid. Brasilien är ett bra exempel på detta. Bara valutautvecklingen gör att du får nästan 30% mer för en svenska krona jämfört med för ett år sedan.Det finns många andra länder och lokala marknader som väntas ha en gynnsam utveckling.

4 Gynnsamt läge för uthyrning

Det råder bostadsbrist i stora delar av Sverige. Det ger dig som fastighetsägare och investerar ett bra alternativ till att försöka sälja med förtjänst. Med en hyresfastighet har du väldigt goda förutsättningar att göra vinst efter det att du dragit av för underhåll, ränta och amortering. Sen säljer när du får ett riktigt bra bud!

5 Rotavdraget ger möjligheter

Om du funderar på investera i mindre skala i en fastigheter som du räknar med att bo i, om så bara på sommaren, kan du utnyttja rotavdraget till att höja värdet på din fastighet. Det finns många renoveringsobjekt ute på marknaden idag. Fastigheter med stor potential för dig som själv är händig eller för dig som kan hushålla med pengar och har bra kontakter inom bygg.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN